Menu
Tyrkiske myndigheter leter etter båten som forliste i Vansjøen lørdag. Til nå er seks omkomne funnet. Båten antas å ha fraktet bortimot 60 mennesker. Foto: HA via AP / NTB scanpix

Opptil 60 mennesker druknet da båt sank i Tyrkia

Opptil 60 personer som antas å ha vært fra Pakistan, Afghanistan og Iran, har trolig druknet i et båtforlis i en innsjø øst i Tyrkia.

Av NTB | 01.07.2020 14:34:11

Politikk: Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu opplyste onsdag at båten sank da den var i ferd med å krysse Vansjøen lørdag. Været i området skal ha vært dårlig.

Tyrkiske myndigheter har satt inn båter og helikoptre i søket etter druknede, men så langt er det kun funnet seks omkomne.

Elleve personer er pågrepet i forbindelse med tragedien, opplyser Soylu. I tillegg har en lokal tjenestemann fått sparken fordi han lot være å rapportere om ulykken med det samme. Først et døgn etter ble redningsetatene varslet.

Innenriksministeren sier at mellom 55 og 60 migranter var om bord i båten, som antas å ligge på 110–120 meters dyp. Det blir brukt undervannsteknologi for å forsøke å lokalisere vraket.

Vansjøen er Tyrkias største innsjø. Den ligger noen mil fra grensen til Iran. Menneskesmuglere bruker sjøen for å unngå at papirløse innvandrere blir stanset i kontroller langs veiene.

I fjor ble over 200.000 afghanere og 71.000 pakistanere anholdt idet de forsøkte å krysse landet, men antallet har sunket i år som følge av koronapandemien.

I første halvdel av 2020 ankom rundt 30.000 afghanere og pakistanere Tyrkia, ifølge innenriksdepartementet

I fjor druknet sju migranter, mens 64 andre ble reddet da en båt kantret i innsjøen.

(©NTB)

Flere nyheter: