Menu
Bildet viser brannmannskaper som jobber med å slokke en skogbrann ved Bilpin, nordvest for Sydney. Foto: Mick Tsikas/AAP Images via AP / NTB scanpix

Opptil 3.000 soldater settes inn i kampen mot brannene i Australia

Statsminister Scott Morrison varsler at opptil 3.000 reservesoldater settes inn i kampen mot brannene som raser i Australia.

Av NTB | 04.01.2020 03:39:43

Ulykker og naturkatastrofer: Morrison opplyste på en pressekonferanse lørdag også at føderale myndigheter skal leie inn fire store brannfly som skal bidra i slukkingsarbeidet. I tillegg settes flere militære helikoptre inn i slokkingsarbeidet.

Også marinefartøyet HMAS Adelaide, som er lastet med 300 tonn forsyninger skal bidra med å evakuere isolerte samfunn på strekningen fra Brisbane i Queensland og helt til Adelaide i South Australia.

Beskjeden fra Morrison kom samme dag som det ble kjent at en brann har tatt livet av to personer på øya Kangaroo Island i delstaten South Australia.

Fra før er det kjent at minst 19 mennesker har mistet livet i brannene. Siden 30. desember har åtte mennesker mistet livet kun i New South Wales. 28 personer var lørdag fremdeles savnet i Victoria.

Brannen som tok livet av to personer, er en «så å si ustoppelig brann», sier South Australias statsminister Steven Marshall lørdag.

Delstaten South Australia grenser til delstatene New South Wales (NSW) og Victoria, der brannene fortsatte å rase lørdag.

Det er varslet vind og høyere temperaturer gjennom helgen, og myndighetene fortsatte lørdag å evakuere folk fra områder i både Victoria og NSW.

I NSW kjemper over 3.000 brannfolk lørdag mot flammene, opplyser delstatsmyndighetene.

Det er fare for at flammene trenger inn i Sydneys vestlige forsteder, melder lokale medier.

(©NTB)

Flere nyheter: