reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Une Bastholm i MDG mener åpenhet og innsyn om tildelingene av støtte til kriserammede bedrifter vil bidra til å sikre misbruk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Opposisjonspartier krever åpenhet for å hindre misbruk av støtteordninger

For å bidra til å hindre misbruk av regjeringens krisetiltak for næringslivet, ber MDG og Ap om at pressen og allmennheten få innsyn i tildelingene.

Av NTB | 06.04.2020 03:17:43

Medisin og helse: Både Miljøpartiet De Grønne og Arbeiderpartiet vil fremme forslag om åpenhet og innsyn i tildelingene når mellom 10 og 20 milliarder kroner i måneden skal betales ut til bedrifter og næringer rammet av koronakrisen, skriver VG.

– Vi må ta innover oss at Skatteetaten vil ha problemer med å drive god kontroll med så mange mottakere og så store summer, sier medlem av finanskomiteen Une Bastholm i MDG om forslaget om åpenhet partiet vil legge fram mandag.

Også Arbeiderpartiet vil legge inn et forslag om økt åpenhet rundt tildelingene. Ap vil dessuten at bonuser og lederlønnsutvikling må begrenses i kriseperioden.

Regjeringen har allerede tenkt at Økokrim skal få en rolle i kontrollarbeidet. Der stiller førstestatsadvokat Petter Nordeng seg positiv til kravet om åpenhet.

– Forebygging av økonomisk kriminalitet er tjent med åpenhet. Åpenhet vil som hovedregel være forebyggende i seg selv. Dette minner litt om debatten om hvorvidt skattelistene bør være offentlige, sier Nordeng til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: