Menu
Ap-leder Jonas Gahr Støre forteller at de nå vil utarbeide et felles forslag med SV, Sp og Frp. Foto: Paul Kleiven / NTB

Opposisjonen varsler felles permitteringsforslag neste uke

Ap, SV, Sp og Frp går nå inn for å finne sammen om en forbedret permittering- og kompensasjonsordning, og kan fremme felles forslag for Stortinget neste uke.

Av NTB | 11.01.2021 16:08:18

Økonomi og næringsliv: – Jeg opplever at partiene har felles syn på at det trengs ny politikk. Vi vil ikke ha for mange punkter, men tar det viktigste, sier Jonas Gahr Støre til NTB etter at partienes partiledere hadde samlet seg mandag ettermiddag.

Mandag morgen utvidet regjeringen permitteringsordningen med to måneder etter at opposisjonen hadde varslet at de ville presse gjennom en forlengelse i Stortinget.

Men de fire største opposisjonspartiene, som kan danne flertall på Stortinget, ønsker seg fremdeles en bedre ordning.

– Vi ønsker en forbedring i permitteringsreglene, som gir trygghet og forutsigbarhet, og en mer treffsikker kompensasjonsordning, som kan sikre at nødvendige smitteverntiltak går hånd i hånd med kompensasjon, sier Støre.

Regjeringen har valgt å utvide permitteringsordningen til 1. juli. Støre sier at Ap i første omgang er fornøyd med dette, men at de fire partiene mener ordningen må varer så lenge krisen varer.

(©NTB)

Flere nyheter: