Menu
USA er i ferd med å myke opp forholdet til Venezuelas president Nicolás Maduro (bildet) og har overtalt opposisjonen i landet til å gjenoppta forhandlingene med hans regjering. Foto: AP / NTB

Opposisjonen i Venezuela vil på nytt forhandle med Maduro

Opposisjonen i Venezuela sier de er klare til å gjenoppta forhandlingene med president Nicolas Maduros regjering.

Av NTB | 29.06.2022 09:16:16

Økonomi og næringsliv: Kunngjøringen kommer samtidig med at en høytstående delegasjon fra USA er i landet, som daværende president Donald Trump brøt all kontakt med i 2019.

USA er sterkt bekymret over den høye oljeprisen, og en delegasjon fra Washington besøkte i mars Caracas for å diskutere muligheten for å gjenoppta forbindelsene og oljeimporten fra landet.

Venezuela har i dag verdens største påviste oljereserve, anslått til over 300 milliarder fat. Det er langt mer enn både Saudi-Arabia, Canada, Iran og Irak.

USA anerkjenner imidlertid ikke Nicolás Maduro som en demokratisk valgt president, men ser derimot på opposisjonslederen Juan Guaidó som rettsmessig president.

At Maduro varmt har hyllet Russlands president Vladimir Putin etter invasjonen av Ukraina, og nylig undertegnet en 20-årig samarbeidsavtale med Iran, gjør det ikke enkelt for Biden-administrasjonen å gjenoppta handelen med landet, men en høytstående delegasjon fra Biden-administrasjonen ankom likevel Caracas denne uka.

Tirsdag møtte delegasjonen også representanter for den største opposisjonsblokken i nasjonalforsamlingen, som etter møtet kunngjorde at de nå er villig til straks å gjenoppta forhandlingene med Maduros regjering.

(©NTB)

Flere nyheter: