Menu
Gruppeleder i Høyres bystyregruppe I Oslo, Anne Haabeth Rygg, og resten av opposisjonen i Oslo krever uavhengig koronagransking. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Opposisjonen i Oslo krever uavhengig koronagransking

Det haster med å få på plass en uavhengig koronakommisjon i Oslo, mener en samlet politisk opposisjon i Oslo. De frykter at erfaringene skal bli glemt.

Av NTB | 28.09.2021 09:53:01

Medisin og helse: – Erfaringer og det man husker fra en krise, er ferskvare. Det er lett å glemme det man har merket seg hvis det tar for lang tid, sier leder for Oslo Høyres bystyregruppe Anne Haabeth Rygg til Aftenposten.

Høyre, Venstre, KrF, Frp og FNB ønsker at en ekstern koronakommisjon i skal evaluere hvordan kommunen har håndtert pandemien.

«Vi ber om at denne opprettes snarest,» heter det i forslaget som fremmes i bystyret. I ettertid har også Sp stilt seg bak.

Byrådsleder Raymond Johansen sier at første del av en omfattende og lovpålagt evaluering begynte allerede i april, og at første rapport er levert.

Han er imidlertid skeptisk til en kommisjon på linje med den regjeringen har nedsatt. Byråden påpeker at kommunen ikke har det samme apparatet til rådighet som regjeringen, og at det er kostbart.

(©NTB)

Flere nyheter: