Menu
Ap-leder Jonas Gahr Støre og de andre opposisjonslederne på Stortinget ønsker at statsminister Erna Solberg kommer til Stortinget for å redegjøre om de nye smitteverntiltakene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Opposisjonen ber Solberg redegjøre for nye smitteverntiltak i Stortinget

Opposisjonen oppfordrer statsministeren til å redegjøre for de nye smitteverntiltakene i Stortinget, og ber Stortinget utsette åpning med en uke.

Av NTB | 04.01.2021 11:08:22

Medisin og helse: Oppfordringen kommer etter kontakt mellom de parlamentariske lederne i opposisjonen på Stortinget mandag morgen.

– Vi er nå i en nedstengning som minner om situasjonen i mars, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB.

Han sier at statsminister Erna Solberg (H) derfor så raskt som mulig etter de 14 dagene med nedstengning bør komme med en bred redegjørelse for Stortinget om smittesituasjonen i Norge og landene rundt, om planene og kapasiteten for vaksineringen, samt de økonomiske tiltakene for å kompensere kriserammede bedrifter.

– Vi har over 200.000 ledige, og statsministeren sier selv vi må vente en rekke konkurser på nyåret. Det er naturlig og ønskelig at Stortinget får anledning til å diskutere dette og fremme forslag til hvordan tiltak kan begrense skadevirkningene, sier Støre.

Opposisjonen vil også anmode presidentskapet om å utsette den planlagte åpningen av Stortinget neste uke for å bidra til dugnaden med å begrense sosial kontakt.

Flere nyheter: