reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den tidligere toppsyklisten Chris Anker Sørensen omkom i en ulykke i Belgia lørdag. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix / NTB

Oppnevnt ekspert om Sørensen-ulykken: Sjåføren gjorde ingen feil

Undersøkelser av ulykken som kostet Danmarks tidligere toppsyklist Chris Anker Sørensen livet lørdag, viser at føreren av varebilen ikke gjorde noen feil.

Av NTB | 19.09.2021 13:52:19

Sport: Det melder belgiske medier og viser til en skriftlig uttalelse fra påtalemyndigheten i Brugge. Sørensen ble lørdag påkjørt da han på sykkel krysset veien, og senere døde dansken av skadene.

«Trafikkeksperten har kunnet fastslå at sjåføren av varebilen ikke begikk feil som førte til ulykken. I det krysset har syklister vikeplikt», står det i uttalelsen.

En talsperson for påtalemyndigheten utdyper saken i et intervju med danke B.T.

– Han kom kjørende langs veien på en sykkelsti. Da han skulle krysse veien, ble han påkjørt av en varebil. Det er ikke noe som tyder på at sjåføren har gjort noe ulovlig. Han har heller ikke vært påvirket av alkohol eller narkotika. Det er snakk om en tragisk ulykke, sier Fien Maddens.

Sørensen var i Belgia på jobb for dansk TV2 for å dekke VM i landeveissykling. Han syklet en treningstur da ulykken skjedde i Zeebrugge.

Den tidligere proffrytteren la opp etter 2018-sesongen. Han kjørte i alt tolv Grand Tour-ritt, deriblant Tour de France fem ganger.

Sørensen ble 37 år gammel. Han etterlater seg sin kone og to barn.

(©NTB)

Flere nyheter: