reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Bioteknologiselskapet Moderne ligger i Cambridge i delstaten Massachusetts. Foto: Bill Sikes / AP / NTB scanpix

Oppmuntrende resultater etter test av koronavaksine

Det amerikanske selskapet Moderna melder om positive foreløpige resultater etter en første runde med kliniske tester av en ny koronavaksine.

Av NTB | 18.05.2020 23:02:43

Medisin og helse: Bioteknologiselskapet har gjennomført en første fase med kliniske tester av vaksinen mRNA-1273 på et lite knippe frivillige. Mandag opplyste selskapet at vaksinen ser ut til å ha skapt immunitet i åtte av de 45 personene som deltok i studien.

Immuniteten skal være av samme styrke som i personer som har frisknet til fra covid-19. De 45 deltakerne ble delt inn i tre grupper, som hver fikk ulike doser av vaksinen. Det fullstendige resultatet er ikke kjent.

Amerikanske myndigheter har investert en halv milliard dollar i utviklingen av den aktuelle vaksinen. I en uttalelse mandag skriver Moderna også at vaksinen «generelt var trygg og ble godt tolerert».

Fase 1 er den første kliniske testen som utføres når en vaksine er under utprøving. Fase 2, som gjennomføres med flere testpersoner, er ventet å starte om kort tid, mens fase 3, som er den siste og viktigste for å avgjøre hvorvidt vaksinen er effektiv, skal starte i juli.

Det er også gjort tester på mus, og de viser at vaksinen hindret viruset i å reprodusere seg i musenes lunger, ifølge Moderna.

(©NTB)

Flere nyheter: