Menu
Magnus Carlsen kjemper om sin tredje seier i årets Champions Chess Tour. Foto: Torstein Bøe / NTB

Oppløftende start for Magnus Carlsen – jager Champions Chess-hattrick

Magnus Carlsen hadde få problemer mot Jan-Krzysztof Duda og vant første runde av den tredje turneringen i Champions Chess Tour.

Av NTB | 22.04.2022 22:34:35

Sport: Polakken skapte trøbbel for Carlsen i finalen av den forrige turneringen, men den første majorturneringen i årets sjakktour ble 23-åringen veid og funnet for lett i hurtigsjakkpartiene mot verdens beste sjakkspiller.

Carlsen åpnet overbevisende og vant første parti før Duda kjempet seg til remis etter å ha ligget dårlig an. I tredje parti slo nordmannen sterkt tilbake. Han utnyttet en tabbe i tidsnød, og Duda måtte til slutt kaste inn håndkleet. Med det kunne nordmannen glise for seier.

– Det var ganske bra. Seier etter tre partier, bedre kan man ikke gjøre det, sa Carlsen til Chess24.com.

Han vant to ganger med svarte brikker. I partiet han ikke vant skapte han stor diskusjon med et svært ukonvensjonelt åpningstrekk, f3.

– Jeg prøver å spille kreativt i disse turneringene, men det kommer jeg til å fortsette med. Det kan få motstanderne litt ut av balanse.

Lørdag venter vietnameseren Le Quang Liem for Carlsen. Dagen etter er nederlandske Anish Giri motstander. Ingen russere er invitert til turneringen som følge av krigen i Ukraina.

Denne gangen er det ikke grunnspill og utslagsrunder som i de fleste turneringene. Alle de åtte deltakerne møtes innbyrdes gjennom sju runder spilt på like mange dager, og spilleren med flest poeng er vinner.

Seier i løpet av de fire ordinære hurtigsjakkpartiene gir tre poeng, mens det i kamper som går til omspill blir to poeng til vinneren og ett til taperen.

– Jeg hadde planlagt å spille det trekket. Jeg eksperimenterer litt med å se hvilke åpningstrekk man kan få til å fungere, men jeg kan ikke si at det var en stor suksess i dag. Jeg husket ikke hva jeg skulle gjøre og måtte improvisere, sa han om partiet som endte med remis etter 62 trekk.

Turneringen i Oslo spilles på skjerm til tross for at deltakerne møtes fysisk. Det er den tredje turneringen i årets Champions Chess Tour, og Carlsen har vunnet de to foregående.

(©NTB)

Flere nyheter: