reklame for Sheiken Bowling
Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Opplagstallene fortsetter nedover for Haugesunds avis

Netto gikk opplaget ned med 349 alt inkludert papir og digitale flater for Haugesunds avis. - Dette utgjør et tap av rundt 1000 lesere det siste året, forklarer førstelektor Espen Mathisen ved UiS.

Av Egil M Solberg | 09.03.2022 15:34:47

Avisopplag: Netto talt for avishuset gikk opplaget ned med 349 alt inkludert papir og digitale flater. Det er nå 21 377 abonnenter igjen totalt fordelt på papir og digitale flater.

– Det er ikke overraskende at folk velger bort papirutgaven i stadig større grad. Det har vært en trend lenge. Selv spådde jeg papiravisens død omtrent på dette tidspunktet, men det fortsatt mange, spesielt over 60 år som leser papiraviser, sier førstelektor Espen Mathisen ved institutt for medie- og samfunnsfag på Universitetet i Stavanger (UiS).

Avishuset Haugesunds avis har en liten økning digitalt, mens papiropplaget fortsatte relativt bratt nedover.

De såkalte komplett-abonnementene er redusert med rundt 1000 abonnementer det siste året, viser de siste tallene fra Mediebedriftenes forbund.

Bergens Tidende på sin side stiger til historisk høyt nivå. Stavanger Aftenblad vokser også. Det samme gjør lokalavisene Sunnhordland og Tysvær Bygdeblad.

Sosiale medier kan påvirke opplaget og antallet lesere

Nyhets-nettstedet Aktuelt Haugalandet på Facebook er blitt et fenomen i Haugesunds avis sitt nedslagsfelt. Populariteten her kan være noe av årsaken til at det lokale mediehuset sliter med nedadgående tall.

– Det ligger nok noe i det at du kan føle deg mer oppdatert i et mindre område bare ved den informasjonen du får på Facebook i et mindre samfunn, sier førstelektoren.

– Dette er muligens noe vi må forske på, sier han til Radio Haugaland.

Viktig med lokalt mangfold

Mediehuset Haugesunds avis styrer gjennom sine selskap og eierskap også en rekke andre lokale medier.

– Dersom redaksjonene får jobbe uavhengig trenger ikke dette være et problem. For markedarbeidet kan det henne at prisen blir høyere. Det er viktig med et lokalt mangfold og det er derfor vi har pressestøtteordningen, sier han.

Hør intervjuet fra vår podcast

Flere nyheter: