Menu
Heretter kan det igjen bli fulle idrettstribuner i Norge. Foto: Annika Byrde / NTB

Opphever publikumstaket på idrettsarrangementer: – Avgjørende

Enhver form for antallsbegrensning oppheves på idrettsarrangementer med faste tilviste plasser. Det bekrefter kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Av NTB | 01.02.2022 20:50:24

Sport: Fra før har man maksimalt kunne utnyttet 50 prosent av tribunekapasiteten, og det skulle hele tiden være minst to meter mellom kohortene. Nå fjernes både antallsbegrensning og krav om inndeling i kohorter på innendørs og utendørs arrangementer.

Avstandskravet fjernes også når man sitter i setet. Det betyr at alle seter kan benyttes.

Det legges imidlertid til at arrangørene skal legge til rette for å holde én meter avstand ellers i lokalet og på arrangementsområdet. Lettelsene gleder idrettspresident Berit Kjøll.

– Det er avgjørende at det nå blir mulighet for fulle tribuner, og jeg opplever at myndighetene har lyttet til idrettens forventninger vedrørende publikumsarrangementer. For å sikre frivilligheten for norsk idrett er vi helt avhengig av publikumsarrangementer, sier Kjøll i en reaksjon.

– På slike arrangementer skal arrangøren sikre forsvarlig drift, og at grupper med familie eller andre nærkontrakter skal holde én meter avstand til andre. Dersom det ikke skjer noe uforutsett med smittesituasjonen, vil også denne begrensningen bli borte om to uker, sier Trettebergstuen i en pressemelding fra kultur- og likestillingsdepartementet.

Særlig hallidrettene har kjent på tiltakene som har gått gjennom vintermånedene. Innendørsidrettene har den siste tiden hatt lov til å maks ha 1500 personer samtidig, fordelt i kohorter på 200. Uten faste tilviste plasser har publikumstaket ligget på 30 personer.

– Alle idrettsarrangementer ville blitt påført store økonomiske tap dersom gjeldende antallsbegrensninger var blitt videreført, sier Berit Kjøll.

Det er ikke krav om munnbind når man sitter i setet, men det må vurderes av den enkelte. For alle arrangementer gjelder krav til smittevernforsvarlig drift, og det skal utpekes en ansvarlig person.

Lettelsene trer i kraft allerede fra klokka 23.00 tirsdag kveld.

Fortsatt er det begrensninger for arrangementer uten faste tilviste plasser, men snart kan også de være borte.

I utendørsidretten har publikumstaket vært på inntil 3000 med faste tilviste plasser, med kohorter på 500. Uten faste tilviste plasser har taket vært på 200 personer. Nå er det slutt på kohortene og på antallsbegrensningene.

(©NTB)

Flere nyheter: