reklame for smiaa
Menu
Tyske fotballtrenere slipper å bruke munnbind slik enkelte andre i samfunnet må. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Opphever munnbindsplikt for tyske Bundesliga-trenere

Trenerne i Bundesliga trenger likevel ikke å bruke munnbind under kampene når tysk fotball vender tilbake senere lørdag.

Av NTB | 16.05.2020 09:32:50

Sport: Den tyske fotballigaen (DFL) administrerer den profesjonelle fotballen og har umiddelbart opphevet kravet om bruk av ansiktsmasker for klubbenes hovedtrenere.

– En maske vil begrense deres arbeid i stor grad, blant annet i måten de gir instruksjoner på, i tillegg til kroppsspråk og gestikulering, sier DFL-direktør Ansgar Scwenken, ifølge DPA.

DFL anser at det er godt nok smittevern om trenerne holder seg til anbefalt avstand gjennom kampene.

I det opprinnelige regelverket het det at trenerne skulle bruke munnbind gjennom hele kampen. Det kunne de bare ta av når de skulle gi sine beskjeder.

Flere av trenerne skal ha reagert på påbudet, og nå er det gjort frivillig om trenerne vil bruke munnbind eller ikke.

For alle andre på innbytterbenken er det fortsatt påbud om bruk av munnbind. Det samme gjelder korrekt avstand til sidemannen.

1. Bundesliga er den første av de store europeiske ligaene som vender tilbake etter at koronaviruset satte fotballen på vent i midten av oktober. 2. Bundesliga restarter også sesongen lørdag.

Det skjer for tomme tribuner og under omfattende smitteverntiltak.

Samtlige lag har vært isolert i de to siste ukene, og både spillere og støtteapparat er blitt testet for smitte flere ganger.

(©NTB)

Flere nyheter: