reklame for Utvik Autoservice
Menu
Klinikkdirektør Somatikk Stord, Anne-Beth Njærheim ved Stord sjukehus. FOTO: Stina Steingildra, Helse Fonna.

Opphever besøksforbudet på Stord sjukehus

Helse Fonna igjen opp for besøkende på Stord sjukehus. Det ble sist helg innført ekstraordinære tiltak i forbindelse med en uoversiktlig smittesituasjon.

Av Egil M Solberg | 02.11.2020 09:26:14

Koronapandemi: Beredskapsledelsen i Helse Fonna vedtok mandag morgen å oppheve besøksforbudet på Stord sjukehus.

Selv om det fremdeles er mye smitte i Stord kommune, er vurderingen at det ikke lenger er like stor risiko for å få smitte inn på sjukehuset.

Det er mandag formiddag to pasienter med påvist Covid 19-smitte i Helse Fonna, én på Stord sjukehus og én på Haugesund sjukehus.

Begge er i aldersgruppa 18-64 år, og ingen av de får intensivbehandling.

Grunnen til at Stord sjukehus ble stengt for besøk sist helg var situasjonen lokalt i kommunen, med stor økning i antallet smittede.

– Når situasjonen var så uoversiktlig, og det var såpass mange som hadde være i kontakt med mulige smitteområder, valgte vi å stenge sjukehuset for besøk som et midlertidig tiltak, forklarer klinikkdirektør Somatikk Stord, Anne-Beth Njærheim.

Adm. dir. Olav Klausen forteller at en følger situasjonen på Stord og andre lokasjoner i foretaket tett, og at det var naturlig med en rask avgjørelse sist søndag.

– Det var mange pasienter inne, og det er lavere bemanning i helgene. I tillegg er søndag den dagen med flest besøk. Når da smittetrykket lokalt var så høyt, og situasjonen var uavklart, måtte vi ta ekstra forholdsregler, forklarer han.

Flere nyheter: