Menu
Dr. Deborah Birx som leder arbeidet i Det hvite hus med å håndtere koronautbruddet i USA, ber alle som forlater New York om sette seg selv i karantene. Foto: Alex Brandon/ AP/ NTB scanpix

Oppfordrer alle som reiser fra New York til å sette seg selv i karantene

Lederen av president Donald Trumps kriseteam, Deborah Birx, ber alle som reiser fra New York City om å plassere seg selv i karantene for ikke å spre viruset.

Av NTB | 25.03.2020 01:31:28

Medisin og helse: Millionbyen New York er i ferd med å bli det nye episenteret for koronasmitte. Byen har mer enn 25.000 bekreftede smittetilfeller og antallet stiger rekordraskt. Tirsdag var det meldt om 131 døde i metropolen, langt flere enn alle andre steder i USA.

Tirsdag så myndighetene tegn til at folk som forlot byen var i ferd med å spre viruset andre steder, skriver New York Times.

– Alle som har vært i New York bør sette seg i karantene i to uker for å sikre at de ikke har viruset og sprer det til andre. Det spiller ingen rolle hvor de har reist, til Florida, North Carolina eller om det er langt ut på Long Island, sa Birx.

Birx blir støttet av presidenten som selv omtalte New York som senter for smittespredning i USA. Også visepresident Mike Pence gjorde det klart tirsdag at New York er å anse som et høyrisikoområde.

(©NTB)

Flere nyheter: