Menu
Norges Nora Mørk i kamp mot Sveits denne uka. Foto: Bo Amstrup / NTB

«Operasjon» Mørk i gang – stoppet fra spill for å styre unna «smell»

Nora Mørk kommer til å få tett oppfølging fra flere hold for å bli kvitt muskelskaden i tide før EM. Lørdag tok landslaget grep for å unngå en skadekrise.

Av NTB | 01.10.2022 16:00:49

Sport: Mørk gikk glipp av oppgjøret mot Nederland lørdag og står også over søndagens kamp mot Danmark. Det skyldes en muskelskade på baksiden av låret.

– Strategien de siste ukene med styring og redusert belastning, har ikke gitt noen framgang. Da må vi endre strategi. Vi sender ned vår fysioterapeut til Esbjerg mandag. Vi har et godt forhold til Esbjerg, og jeg har allerede snakket med Jesper Jensen (trener både for det danske landslaget og Esbjerg), sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Han legger til at han tror det er gode muligheter for at Mørk «rekker EM».

Hergeirssons syn får støtte av landslagslege Per Olav Kvalvåg.

– Av og til må vi gjøre vurderinger slik at vi må legge belastningen på et nivå slik at vi ikke går på en smell. Jeg er enig med Thorir at det er bra mulighet for at Nora kan spille EM, sier Kvalvåg til NTB.

Torsdag scoret Mørk tre mål da Norge slo Sveits 39-22. Hun skiftet klubb fra Vipers Kristiansand til danske Esbjerg i sommer.

Kari Brattset Dale, Camilla Herrem og Sanna Solberg-Isaksen er allerede uaktuelle for EM. Alle tre venter barn.

Dersom Mørk også skulle falle utenfor troppen, vil Norge være svært hemmet før tittelforsvaret i EM. Den norske troppen offentliggjøres 11. oktober.

Esbjerg har seks kamper før EM-pausen og den første allerede onsdag, men mye tyder på at Mørk ikke kommer i spill i noen av disse.

Norge har sine siste testkamper før EM (4. – 20. november) i Stavanger i slutten av oktober. Disse går mot Brasil, Danmark og Nederland.

Lørdag slo Norge Nederland 27-19 i Golden League.

(©NTB)

Flere nyheter: