Menu
Mohammad Sanusi Barkindo er død 63 år gammel. Her en avbildet på en konferanse i Teheran i 2019. Foto: Vahid Salemi/AP/NTB

Opecs generalsekretær er død

Generalsekretær for Organisasjonen av oljeeksporterende land (Opec), Mohammad Sanusi Barkindo, er død.

Av NTB | 06.07.2022 10:46:13

Økonomi og næringsliv: Det melder Opec selv på Twitter.

– Mohammad Sanusi Barkindo døde i går i sitt hjemland Nigeria. Han var en høyt elsket leder for Opecs sekretariat og hans dødsfall er et stort tap for hele Opec-familien, for oljeindustrien og det internasjonale samfunnet, skriver Opec.

– Vi gir våre dypeste kondolanser til hans familie, venner, kollegaer, kjære og til hans hjemland Nigeria, heter det videre.

Barkindo døde tirsdag, og ble 63 år gammel. Han skulle etter planen gå av som generalsekretær for Opec i slutten av juli etter å ha hatt stillingen siden 2016.

Siden 2016 har han stått i spissen for de oljeproduserende landene, de siste årene i en urolig tid – både med krigen i Ukraina og covid-19-pandemien. Ifølge amerikanske CNBC kom dødsfallet overraskende. I tillegg til å være generalsekretær i Opec, jobbet Barkindo i det statlige oljeselskapet i Nigeria, Nigerian National Petroleum Corp (NNPC).

NNPC-sjef Mele Kyari skriver på Twitter at «Barkindos død er et tap for NNPC, vårt land Nigeria og det globale energifellesskapet».

Barkindo døde kun kort tid etter at han holdt hovedtalen på et energimøte i Nigerias hovedstad, Abuja. Her hevdet han at olje- og energinæringen var «under beleiring», og det at ikke ble investert nok. Barkindo foreslo blant annet økt produksjon fra Iran og Venezuela.

Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket Barkindos dødsfall.

(©NTB)

Flere nyheter: