reklame for Sheiken Bowling
Menu
Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Ønsker hyttefolket velkommen tilbake

I noen hyttekommuner ber de folket om å holde seg hjemme også etter at hytteforbudet 20. april opphører. I Fitjar er imidlertid hyttefolket velkommen tilbake.

Av Egil M Solberg | 14.04.2020 15:32:43

Hytteforbud: Det har vært mange spørsmål rundt bruk av hyttene under koronakrisen.

At folk ikke skal kunne benytte seg av hytter i nabokommunene når helseregion og legevakt uansett er den samme, er det mange som har stilt spørsmål ved. Slik har blant annet situasjonen vært på Fitjar.

Ordfører Harald Rydland (KrF) kan imidlertid opplyse at det er regjeringen og ikke kommunene som har innført hytteforbudet.

Han påpeker videre et den lokale campingplassen har kunnet holde åpent og at mange da finner det rart at det er tillatt å bo i campingvogn, men ikke i hyttene like ved.

– Nå tok campingplassen selv ansvar og la ned, så det problemet løste seg selv, forklarer Rydland til Radio Haugaland.

Han opplyser at kritikken med at 50 utenlandske arbeidere fikk oppholde seg i brakker i forbindelse med karantene etter innreise, også skapte reaksjoner fra folk som ikke fikk bruke hyttene sine.

– Jeg er imidlertid glad for at kommunen ikke har hatt anledning til å gi ut noen dispensasjoner. Vi har hatt en krevende tid hvor all vår oppmerksomhet har vært rettet mot smittevern i denne krisen. Korona på sykehjemmet, leger ute i koronakarantene og denne situasjonen med utenlandske arbeidere – dette har vært krevende for administrasjonen, sier ordføreren.

Nå ønsker han imidlertid hyttefolket velkommen tilbake etter at forbudet blir hevet den 20. april. Han påpeker imidlertid at folk fortsatt må være nøye med smitteverntiltakene.

– Nå må vi ikke slippe opp for mye og komme i en situasjon hvor mange blir smittet igjen, sier ordføreren til Radio Haugaland.

Hør intervjuet i vår Podcast

Flere nyheter: