reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Mats Møller Dæhli (t.v.) og Fredrik Midtsjø kan havne i samme liga. Topplagene i Belgia og Nederland ønsker en felles liga kalt BeNeLiga. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ønsker felles superliga for Belgia og Nederland – Dæhlis Genk og Midtsjøs AZ kan møtes

De store klubbene i Belgia og Nederland sikter mot å hevde seg i europacupene igjen. Det planlegges en serie der landenes beste lag kjemper mot hverandre.

Av NTB | 13.06.2020 14:34:22

Sport: Det melder den nederlandske TV-kanalen NOS og den belgiske avisen Het Nieuwsblad. De skal ha fått tak i arbeidsdokumenter som detaljerer ønsket om en felles liga for nabolandene kalt BeNeLiga.

Dokumentene kommer fra en studie fra konsulentfirmaet Deloitte, som ble bestilt av fem belgiske og seks nederlandske toppklubber. I studien undersøkes mulighetene for dannelsen av BeNeLiga og hvilke fordeler det kan gi.

Det betyr at det kan bli startet opp en ny toppliga der belgiske Genk med Mats Møller Dæhli og Kristian Thorstvedt kan møte nederlandske AZ med Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Håkon Evjen.

Bakgrunnen for ønsket om å danne en ny toppliga er mangel på suksess i europacupene blant lagene i begge land. Sist gang et belgisk eller nederlandsk lag vant en europacup, var Feyenoords triumf i Uefa-cupen i 2002. Landene ligger langt bak de beste ligaene på Uefas koeffisient.

Uefa-koeffisienten (basert på europacupprestasjoner over fem år) til den belgiske toppserien og den nederlandske æresdivisjonen er rangert som henholdsvis nummer ni og nummer tolv.

En felles toppliga med åtte belgiske og ti nederlandske klubber, vil føre til en Uefa-koeffisient rett bak franske Ligue 1 som er rangert som nummer fem i Europa.

(©NTB)

Flere nyheter: