reklame for Sheiken Bowling
Menu
Valgfunksjonærer i Georgia må belage seg på en omtelling. Foto: John Bazemore / AP / NTB

Omtelling i Georgia, der resultatet er svært jevnt

Delstaten Georgia har besluttet å gjennomføre en omtelling av stemmesedler ettersom det bare er drøyt tusen stemmer som skiller de to kandidatene.

Av NTB | 06.11.2020 17:08:01

Politikk: – Med en så liten margin kommer det til å bli en omtelling i Georgia, sier Brad Raffensperger i delstatsregjeringen til journalister i Atlanta fredag formiddag amerikansk tid.

Joe Biden ligger hårfint foran Donald Trump i delstaten. Begge har en oppslutning på 49,4 prosent, viser oversikten til AP når 99 prosent av stemmene er telt opp.

Georgia er en vippestat som gir 16 valgmenn.

Tidligere fredag gikk Biden forbi Trump i den tradisjonelt republikanske delstaten sørøst i USA.

Gabriel Sterling, en av de ledende valgfunksjonærene i Georgia, sier fredag at det endelige resultatet muligens først vil være klart i slutten av november.

– Vi ser bokstavelig talt på en margin som er mindre enn en videregående skole. Når du har en så liten margin, så kan små ting utgjøre en forskjell, sier Sterling, som understreker at han fortsatt ikke ser noen tegn til omfattende valgfusk, slik president Donald Trump har påstått.

Ifølge Sterling er imidlertid valgfunksjonærene på vakt ettersom marginene er så små, og han framholder at republikanere og demokrater samarbeider for å beskytte stemmeopptellingen mot fusk.

(©NTB)

Flere nyheter: