Menu
Store letemannskaper bidrar i søket etter en to år gammel gutt som har falt uti Geirangerelva. Foto: Mari Gjørva / NTB scanpix

Omfattende søk fortsetter etter barn som falt i Geirangerelva

En to år gammel gutt har falt i Geirangerelva i Geiranger, og flere helikoptre er satt inn i søket.

Av NTB | 14.07.2020 18:02:46

Ulykker og naturkatastrofer: Søket foregår like ved Vinje Camping, rett ved Geirangerfjorden. Politiet meldte om hendelsen like etter klokka 16, og nesten to timer senere pågår søket fortsatt med stor intensitet. Guttens familie er tilreisende turister.

Hovedredningssentralen forteller at et redningshelikopter er sendt fra Florø, og flere luftambulanser bistår i søket etter barnet, som er en gutt på snart to år. En redningsskøyte har også rykket inn til Geiranger. Røde Kors opplyser at om lag 30 frivillige fra fem hjelpekorps er kalt ut til å bistå søket.

– Vi har per nå fire helikoptre, mange båter og mange andre ressurser på vei. Dykkere er straks framme, sa redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB like før klokka 17.

Nesten to timer etter hendelsen søkes det fortsatt.

– Det ser ikke bra ut. Vi har nå lett i to timer uten funn. Det er fortsatt mye ressurser og stor innsats, sier Middelthon like før klokka 18.

Alpin redningsgruppe bistår også i søket, i tillegg til at det er rekvirert dykkere fra Trondheim og Ålesund. Ifølge Middelthon er det dårlig sikt i elva, som gjør letingen svært krevende.

Flere nyheter: