Menu
Finlands statsminister Sanna Marin beordret torsdag drastiske tiltak for å begrense koronasmitten i landet. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva via AP / NTB scanpix

Omfattende politisperringer rundt Finlands hovedstad

Finsk politi har satt opp 30 kontrollposter på de største veiene for å holde hovedstaden Helsingfors isolert. Mobile patruljer er satt inn på småveier.

Av NTB | 28.03.2020 01:46:39

Medisin og helse: Den omfattende kontrollen rund Finlands hovedstad Helsingfors og regionen Nyland trådte i verk fra midnatt natt til lørdag. I tre uker stenges regionen med nærmere 1,7 millioner innbyggere for inn- og utreise.

Det drastiske tiltaket er innført for å begrense koronasmitten i landet og ble torsdag beordret at landets statsminister Sanna Marin.

Finsk politi har fått bistand av forsvaret til å holde de mange kontrollpostene som er satt ut på motorveiene og noen mindre veier. I tillegg er det satt inn patruljer som skal overvåke mindre veier på landsbygda.

Politisjef Patrik Karlsson i Helsingfors opplyser at flere hundre polititjenestemenn er satt inn i arbeidet. I tillegg er omtrent 750 vernepliktige og 40 soldater mobilisert for å bistå politiet.

Også all jernbanetrafikk inn og ut av det isolerte området kontrolleres.

Finland hadde registrert 1.041 smittede av koronavirus fredag. 7 personer er meldt døde som følge av covid-19.

(©NTB)

Flere nyheter: