Menu
Jussbygget ved Universitetet i Bergen i mai i fjor. Kommunen er bekymret for et utbrudd av koronasmitte blant studentene i byen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Omfanget av studentsmitten i Bergen vokser

Koronasmitte blant studenter vekker bekymring i Bergen. Over 50 studenter er bekreftet smittet, og smitten kobles til utbrudd på treningssentre.

Av NTB | 28.03.2021 17:43:55

Utdanning: – Hvis vi ser på studentsmitten som ett utbrudd, så er det godt over et 50-talls smittede. Vi er fortsatt i den fasen der vi prøver å få oversikt, sier assisterende smittevernoverlege Egil Bovim til Bergens Tidende.

Han mener studentsmitten har tilknytning til utbrudd i menigheter og på treningssentre.

Kommunen vedtok lørdag å stenge alle treningssentre. Byrådet skal tirsdag vurdere om stengingen må videreføres.

Smittesporere sliter også med å få oversikt over omfanget av smitten blant studenter. En av utfordringene er at mange studenter allerede har reist hjem til påske, opplyste Bovim til Bergensavisen fredag.

Søndag sa Bovim til NRK at studenter som fortsatt er igjen i Bergen, ikke bør reise hjem på påskeferie til andre deler av landet.

– Hver enkelt må tenke grundig gjennom om det er lurt å reise. Hvis ikke du har veldig gode grunner for å reise ut av Bergen, bør du bli der, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: