reklame for Utvik Autoservice
Menu
Omdømmet styrker seg for både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Her fra en av mange pressekonferanser om koronasituasjonen. Fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, an, og avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) bak. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Omdømmebedring for norske helsemyndigheter

Både Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet opplever kraftig bedret omdømme etter innføringen av strenge koronatiltak den 12. mars.

Av NTB | 11.04.2020 13:02:28

Medisin og helse: På Kantars årlige omdømmeundersøkelse for offentlige virksomheter gjør FHI et byks fra 60 til 71 på indeksen, mens Helsedirektoratet øker fra 37 til 59 og Helsetilsynet fra 47 til 59.

Både FHI og Helsedirektoratet har preget mediebildet fra 12. mars i år og har fremstått på en måte som befolkningen åpenbart har vurdert som tillitvekkende, skriver Kantar i en pressemelding.

Best omdømme av de offentlige virksomheter, har universitetene med NTNU i spissen (indeks 89 – opp 1 poeng fra i fjor). Svakest er i år Nav, som i fjor.

Omdømmeundersøkelsen, som gjøres årlig, omfatter 38 virksomheter, og 4.000 personer er spurt. De ble intervjuet i perioden 20. februar til 31. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: