reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tottenhams Lucas Moura blir gratulert av lagkameratene etter 1-0-scoringen mot Newcastle. Men kampen endte 1–1. Foto: Andrew Boyers / AP / NTB.

Omdiskutert overtidsstraffe spolerte Tottenham-festen mot Newcastle

Tottenhams sjansesløseri kostet London-klubben dyrt i søndagens hjemmekamp mot Newcastle. En omdiskutert straffe på overtid sørget for at kampen endte 1-1.

Av NTB | 27.09.2020 17:53:00

Sport: Etter å ha filleristet gjestene gjennom stort sett hele kampen og misbrukt den ene sjansen etter den andre gjennom hele kampen. Til slutt kostet sjansesløseriet Tottenham dyrt, på overtid ble Newcastle tildelt straffe etter nok en kontroversiell handssituasjon.

Straffen satte Callum Wilson i mål, og Newcastle begikk ran på høylys dag i London.

– Vi spilte veldig, veldig bra. Veldig bra. Det var vår beste kamp denne sesongen, sa Tottenham-manager José Mourinho i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Selv om det skinner igjennom hva portugiseren mener om både straffesituasjonen og handsregelen, ville han ikke kommentere noen av delene.

– Jeg foretrekker å gi pengene til veldedighet, ikke til FA i bot, sa Mourinho.

Kampen endte 1-1, etter at Lucas Moura utrolig nok var den eneste Tottenham-spilleren som fant veien til nettmaskene.

VAR tok seg god tid til å gå gjennom situasjonen, og til slutt måtte dommer Peter Bankes selv ta en titt på skjermen ved sidelinjen. Så pekte han på ellevemeteren. Da gikk Mourinho i garderoben, mens Wilson gjorde seg klar til å stjele poeng fra Tottenham.

Det var hete følelser etter den dramatiske avslutningen. Først ble det rapportert at Harry Kane fikk rødt kort etter sluttsignalet, men det viste seg at kortet gikk til Tottenhams keepertrener Nuno Santos.

– Dersom ikke vår keeper hadde spilt så godt i første omgang, hadde poenget for lengst vært ute av syne. I 2. omgang var vi bedre og skapte noen farligheter. Men keeperen vår (Karl Darlow) reddet poenget for oss, sammen med avgjørelsen som gikk vår vei, sa Newcastle-manager Steve Bruce til Sky Sports.

Tottenham dominerte kampen fra start, mens et skadeskutt Newcastle-lag framsto tannløst og svært lite målfarlig i 90 minutter.

Harry Kane, Tottenhams notoriske målscorer de siste sesongene, har så langt denne sesongen tatt på seg servitørrollen i London-laget. Forrige runde noterte han seg for fire målgivende pasninger. Mot Newcastle søndag var han nest sist på hjemmelagets scoring, da Moura prikket Tottenham i ledelsen.

Før hvilen var Son Heung-min kampens store spiller, men ble byttet ut i pausen måtte ut med det som trolig er en hamstringskade. Sørkoreaneren kan dermed risikere flere uker på sidelinjen, dersom det er alvorlig.

Med kvarteret igjen av ordinær tid kastet Newcastle-manageren inn storvokste Andy Carroll. Det fikk han godt betalt for.

For Tottenham var Dele Alli nok en gang utelatt fra troppen, og den engelske landslagsspilleren er trolig på vei bort fra klubben. Gareth Bale, som nylig ble hentet på lån fra Real Madrid, er kneskadd og så kampen fra tribunen. Bortsett fra Bale var kun Japhet Tanganga på skadelista til Spurs.

Neste runde skal José Mourinho tilbake Old Trafford for å møte Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Newcastle møter Burnley hjemme. Men først skal Tottenham ta imot Chelsea i ligacupen (tirsdag), mens Newcastle møter Newport onsdag.

Den omdiskuterte straffesituasjonen oppsto godt inn i overtiden, da gjestene kom på et sjelden besøk på Tottenhams banehalvdel. Et frispark ble slått inn i feltet og Andy Carroll headet fra kort ballen i armen til Eric Dier.

Før straffescoringen var det utrolig nok bare Lucas Moura som hadde funnet veien til nettmaskene.

Newcastle kom til London med en skadeliste av den lange sorten, og kan plusse Matt Ritchie på den listen etter at han måtte ut med skulderskade i 2. omgang. Fra før var viktige spillere som Martin Dúbravka, Dwight Gayle, Paul Dummett, Fabian Schär og Allan Saint-Maximin på den listen. .

(©NTB)

Flere nyheter: