Menu
Dommer Rohit Saggi fikk nok av kommentarene til Dag-Eilev Fagermo under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt søndag. Foto: Berit Roald / NTB

Omdiskutert annullering i fokus da Vålerenga og Bodø/Glimt delte poengene

Et forrykende eliteserieoppgjør mellom Vålerenga og Bodø/Glimt endte 1-1 søndag. Et feilaktig annullert mål kan ha kostet Oslo-klubben seieren.

Av NTB | 20.06.2021 22:08:57

Sport: Det ene poenget betyr at Bodø/Glimt tok tilbake tabelltoppen, etter at Molde hadde hatt den på lån noen timer. Vålerenga er nummer fem.

Med selvtillit fra forrige rundes 7-2-seier over Strømsgodset var det store forventninger til regjerende mester Glimt i Oslo, men det var hjemmelaget som åpnet sterkest.

Christian Dahle Borchgrevink testet Bodø/Glimts sisteskanse fire minutter ut i oppgjøret, men Nikita Haikin var med på notene og avverget til corner.

Vålerenga viste ingen frykt mot de regjerende mesterne, og Henrik Bjørdal var nær ved å sende hjemmelaget i ledelsen like etter halvtimen spilt. En beinparade fra Haikin sørget for at det fortsatt sto 0-0.

Så kom situasjonen som skapte diskusjon. Etter mye klabb og babb i feltet to minutter senere satte Udahl ballen i mål, men linjedommer vinket for offside. Ut fra TV-bildene så det ut til å være feilaktig.

– Det skal være mulig å se at det ikke er offside. Det går ikke så fort. Det får de ta på sin kappe, sa Udahl til Discovery i pausen.

I andre omgang skrudde bodøværingene opp intensiteten og stormet mot Vålerenga-buret hver gang anledningen bød seg.

Vålerenga svarte med samme mynt kvarteret senere. Kaptein Jonatan Tollås Nation sto på riktig sted til riktig tid etter en smart dødballvariant. Hjørnesparket ble tatt hurtig, og Tobias Christensen slo inn på pannebrasken til Udahl. Hodestøtet ble en nydelig målgivende pasning til Tollås Nation, som banket inn utligningen på blank kasse.

Begge lag presset på for seier i sluttminuttene, men måtte nøye seg med ett poeng.

I neste runde tar Bodø/Glimt imot Molde til storoppgjør, mens Vålerenga møter Stabæk på fremmed gress.

Etter 12 minutter var det duket for ny vålerenga-sjanse, denne gang ved pannebrasken til Henrik Udahl. Headingen gikk over mål og scoringene lot vente på seg.

Etter sjanse på sjanse fra gjestene kom målet til slutt på corner. Ulrik Saltnes vant over Bjørdal i lufta og stusset ballen videre til Ola Solbakken, som kriget ballen i nettet med hodet.

(©NTB)