Menu
Iris Omarsdottir ble den norske helten mot Tyskland.Foto: Trygve Indrelid/NTB / NTB

Omarsdottir ble helten i snuoperasjon i EM

Norges J19-landslag snudde kampen mot Tyskland og avgjorde med to scoringer i 2-1-seieren i EM torsdag. Iris Omarsdottir sørget for begge målene.

Av NTB | 30.06.2022 18:31:13

Sport: 18 år gamle Omarsdottirs to nettkjenninger etter pause ga Norge det best mulige svaret etter mandagens tap mot England.

Sarah Mattner sendte Tyskland i føringen før Omarsdottir snudde kampen og ga håp om avansement. Avgjørelsen kom sju minutter før slutt.

– Jeg tenkte at nå må jeg bare skyte. Den gikk i mål, og da var det bare å løpe rett mot tribunen og benken. Det var helt nydelig, sa tomålsscoreren.

De norske damene holdt unna for Tyskland i sluttminuttene, og sørget for at drømmen om semifinaleplass lever i beste velgående. Søndag venter Sverige i den siste gruppespillskampen.

Et voldsomt haglvær forsinket andre omgang med 30 minutter, og da kampen endelig ble satt i gang igjen, styrte Norge store deler av spillet. Omgangens første mulighet falt imidlertid til Tyskland da Larissa Mühlhaus var nære å sette kampens andre.

Landslagstrener Hege Riise la om til 4-3-3 i pausen.

– – Vi fokuserte på energien, og at vi skulle legge om. Vi visste vi hadde store muligheter om vi klarte å vende spillet, og det fikk vi til, sa hun.

Sju minutter før slutt var snuoperasjonen et faktum da Omarsdottir satte sin andre scoring for dagen.

Kampen startet på verst mulig vis for det norske laget, som etter snaue ti minutter måtte se Mattner sette kampens første scoring etter godt tysk spill. Det nærmeste Norge kom scoring før hvilen, var et godt slått frispark fra Julie Jorde, men ingen lagvenninner maktet å ekspedere ballen i nettet. En relativt sjansefattig omgang ebbet etter hvert ut i 1-0-ledelse til Tyskland.

Like før halvtimen var spilt, skulle det løsne også for Norge. En stygg feil fra tyskernes Clara Fröhlich ga de rødkledde en gylden kontringsmulighet. Etter flott spill fant Thea Kyvåg lagvenninne Omarsdottir foran mål. Spissen var sikker som banken og utlignet for Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: