Menu
Toppidrettssjef Tore Øvrebø utenfor Olympiatoppens lokaler på Sognsvann. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Olympiatoppens nye strategi: Ber nordmenn bidra med penger til OL-satsing

Næringsliv og vanlig folk oppfordres til å hjelpe Olympiatoppen og ti særforbund med å finansiere utøvere og treningsopplegg fram til sommer-OL i Paris i 2024.

Av NTB | 27.09.2022 13:21:00

Sport: Det kom fram da toppidrettssjef Tore Øvrebø var med på å lansere satsingen «Summit 2024» tirsdag, melder TV 2. Tanken bak er å gi et løft til de fattigste olympiske og paralympiske sommeridrettene i Norge.

Et viktig element i prosjektet er at man ber næringslivet og nordmenn om å bidra økonomisk gjennom såkalt «crowdfunding». Øvrebø svarer slik på TV 2s spørsmål om hvor mye penger man håper å få inn:

– Jeg skal i alle fall ikke sette en nedre grense. Jeg har en realistisk forventning at det blir flere titalls millioner kroner når vi får alle disse tiltakene vi har planlagt til å fungere slik vi håper.

Bordtennis, skateboard, bryting, kampsport, padling, seiling, roing, skyting, svømming og triatlon er idrettene som inngår i satsingen. Øvrebø peker på at over 50 prosent av Olympiatoppens stipendutøvere årlig tjener under 260.000 kroner.

– Halvparten av dem har en inntekt på under 100.000 kroner i året. Så det betyr å bo hjemme, utsette leilighetskjøp og så videre midt i 20-årene og kanskje inn i 30-årene.

Toppidrettssjefen medgir at timingen på prosjektet ikke er den beste i en usikker tid der folk flest har dårligere råd enn før.

– Men når det er litt krevende, som vi kjenner på nå, så er det jo fint å forberede en sommer med stolte idrettsøyeblikk som kanskje kan være med på å bøte på en litt «gloomy» situasjon som vi er på vei inn i, sier Øvrebø.

(©NTB)