Menu
Johannes Thingnes Bø ble olympisk mester på normaldistansen i skiskyting i Pyeongchang i 2018. Han går for mer gull i Beijing i februar. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Olympiatoppen sikter seg inn på 32 OL-medaljer i Beijing

Går det som Olympiatoppen håper, rasker Norge med seg minst 32 medaljer i vinter-OL i Beijing neste år. Det er en lavere forventning enn fangsten i 2018-lekene.

Av NTB | 27.10.2021 11:53:07

Sport: Det kom fram da toppidrettssjef Tore Øvrebø og hans team i Olympiatoppen holdt et mediemøte onsdag. Det skjedde akkurat 100 dager før lekene i Kina starter.

Norge tok 39 OL-medaljer i sørkoreanske Pyeongchang i 2018. Der ble det 14 gull, 14 sølv og 11 bronse. På forhånd hadde Olympiatoppen ambisjoner om 30 medaljer, der ti av dem skulle være gull.

Den nye målsettingen er sju medaljer lavere enn det man endte opp med sist.

– Vi begrunner det med blant annet at en betydelig nasjon som Russland ikke var med i Pyeongchang, sa Øvrebø og viste til at russerne stilte som «nøytrale utøvere».

– Det vil kreve offensivitet, men målsettingen må også være så realistisk at det ikke skaper angst i utøvergruppen og blir en belastning på troppene.

Tallknuserne i Nielsen’s Gracenote kom tidligere onsdag med en oppdatert medaljeprognose. Statistikkbanken spår at det blir 44 norske medaljer (22 gull, 13 sølv og 9 bronse).

– Selve tallet har vi regnet på over tid, og vi har senest i dag fått innspill av Gracenote. De har lagt opp til at vi skal ta betydelig flere medaljer enn sist, som var all time high uansett nasjon. Det forholder vi oss ganske rolig til, for vi vet at det er svakheter i deres materiale. Konkurransesesongen sist vinter var spesiell og sterkt begrenset, og flere av de asiatiske nasjonene har konkurrert betydelig mindre, sa Øvrebø om forskjellen på spådommene.

Det avhenger av om ishockeylandslaget kommer med eller ikke, og om utøvere klarer kvalifiseringskravene.

OL-uttakene vil skje fra 20. desember til 20. januar.

Toppidrettssjefen sa ellers dette om de norske medaljeforventninger:

Norge skal i utgangspunktet delta i 65 av Beijing-OLs 109 øvelser. Den norske OL-troppen vil trolig være på rundt 90 utøvere.

(©NTB)

Flere nyheter: