Menu
Toppidrettssjef Tore Øvrebø legger opp til en delvis gjenåpning av Olympiatoppens treningssenter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix.

Olympiatoppen åpner igjen for Norges 25 største OL-håp

Toppidrettssenteret har fått spesialtillatelse til å åpne dørene igjen slik at et utvalg utøvere kan forberede seg mot OL som normalt, melder TV 2.

Av NTB | 18.03.2020 13:47:26

Medisin og helse: Tilbudet på Olympiatoppen gis til 25 av Norges OL-håp. Den internasjonale olympiske komité (IOC) planlegger for at OL skal gå som planlagt.

De 25 utøverne kommer utelukkende fra grener som skal konkurrere i sommerens olympiske- og paralympiske leker.

Utøverne må overholde strenge smittevernsregler og melde inn når de skal trene. Bare tre utøvere kan oppholde seg på treningssenteret til samme tid, opplyser Olympiatoppens kommunikasjonssjef Halvor Lea til TV 2.

– Vi er opptatt av å følge alle regler og motarbeide viruset. Vi kontaktet bydelsoverlegen i Nordre Aker om å definere en praksis som vi mente kunne være innenfor bestemmelsene og ivareta sosial avstand. Han konfererte med smittevernsoverlegen, og etter det fikk vi tilbakemelding om at det var tillatt, forteller Lea.

Olympiatoppen lukket dørene til sine treningssentre 12. mars. Nå er det altså klart for delvis gjenåpning.

Det er Olympiatoppens folk samt lederne i de ulike særforbundene som skal definere hvilke utøvere som nå får innpass i lokalene på Sognsvann i Oslo.

Lea opplyser at utøverne det gjelder er definert som mulige medaljehåp i Tokyo.

(©NTB)

Flere nyheter: