Menu
Aleksander Steen Olsen vant både storslalåm og slalåm i alpin-NM. Foto: Alpin-NM Narvik/Norges Skiforbund / NTB

Olsen med nytt NM-show i alpint – fikk kongepokal av kronprins Haakon

Alexander Steen Olsen (20) satte igjen eliten på plass i tirsdagens slalåm i alpin-NM. Han fikk med seg Timon Haugan og Henrik Kristoffersen på pallen i Narvik.

Av NTB | 05.04.2022 16:04:30

Sport: Kjelsås-alpinisten vant med en margin på hele 1,05 sekunder. Han fulgte dermed opp sitt suverene gull i storslalåm fra dagen før.

– Det kom snø, og det var flatt lys og oppkjørte forhold, så det var bare å krige seg til mål og se hva det holdt til, sa Olsen etter seieren.

Han ledet med litt over tre tideler på Atle McGrath etter første omgang. Sistnevnte gjorde en stor feil i finalen, men ville absolutt fullføre og klatret opp i bakken for å ta seg forbi porten han misset.

Sølvet gikk til Haugan og bronsen til Kristoffersen, mens landslagskollega Sebastian Foss Solevåg ble firer.

I forrige måned ble Olsen juniorverdensmester i både slalåm og storslalåm i Canada. Han er spådd en lysende framtid, og to NM-utklassinger på like mange dager forsterket det solide inntrykket.

Innsatsen ga ham også en kongepokal. Den fikk han overlevert av kronprins Haakon.

Unggutten er trolig på Norges verdenscuplag fra neste sesong.

– «Sander» kjører veldig bra om dagen. Han skal få kamp til vinteren, det skal han, men akkurat nå har han vært overlegen. Det er det bare å ta av seg hatten for, sa Kristoffersen.

(©NTB)

Flere nyheter: