Menu
Marte Olsbu Røiseland gikk en meget god sprint i Anterselva fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Olsbu Røiseland mot VM-gull, lagvenninnene kollapset på stående

Marte Olsbu Røiseland skjøt ni treff og blir etter alle solemerker verdensmester på VM-sprinten i skiskyting i Anterselva. Tiril Eckhoff sprakk på stående.

Av NTB | 14.02.2020 15:46:52

Sport: Olsbu Røiseland startet på et tidlig startnummer og fikk spennende minutter i målområdet etter fullført løp. Én etter én kom utfordrerne for sent til å straffe Froland-jentas tid.

Både svenske Hanna Öland og amerikanske Susan Dunklee var farlige utfordrere, men klarte ikke straffe den norske jenta. Det går mot et overraskende sølv for Dunklee.

Olsbu Røiseland har satt alt inn på å lykkes i VM denne sesongen. Froland-jenta måtte tåle kritikk da hun valgte å stå over verdenscuphelgen i franske Annecy før jul. Flere mente det kunne koste henne en mulig sammenlagtseier i verdenscupen.

Olsbu Røiseland sto imidlertid på sin plan og gjorde det klart at sukses under VM i Anterselva var førsteprioritet.

Eckhoff bommet to ganger i litt skiftende vindforhold på standplassen i Anterselva. Med det var løpet langt på vei ødelagt. På stående fortsatte elendigheten. Fire nye bom gjorde dagen helsvart for vinterens beste kvinnelige skiskytter.

Den blytunge sprinten gjør også at medaljemuligheten på VM-jaktstarten med stor sannsynlighet er borte. I mål var hun slått med over to minutter av teten.

Etter å ha innledet serien med fire bom løftet Tandrevold blikket over våpenet og kikket litt vantro mot skivene. At det siste skuddet ble treff, var mager trøst.

I likhet med Eckhoff var også hun slått med drøye to minutter i mål.

VM-debutant Karoline Knotten fikk heller ikke klaff på standplass. Vingrom-jenta innledet med to strafferunder på liggende skyting. På stående ble det ett nytt bomskudd. Dermed endte også hun langt nede på resultatlistene.

Tiril Eckhoff kom til sprinten som den største forhåndsfavoritten. Ledelse i verdenscupen sammenlagt og seks enkeltseirer denne vinteren sørget for det. Fredag ble imidlertid gulldrømmen knust på første skyting.

Store problemer på stående fikk også Ingrid Landmark Tandrevold. Fossum-løperen skjøt fem blanke treff på liggende og hadde medaljemuligheter foran skyting nummer to, men der ble det i likhet med Eckhoff fire strafferunder.

(©NTB)

Flere nyheter: