Menu
KrF skal på landsmøtet ta stilling til om partiet skal gå inn for stans i tildelingen av nye letelisenser på norsk sokkel. På bildet ser vi plattformen som benyttes på gassfeltet Aasta Hansteen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Oljestrid i KrF – Mener partiet kopierer MDGs oljepolitikk

KrF-fylker langs hele kysten vil skrote programforslaget om sluttdato for oljeleting. I Rogaland frykter partiet en tøff valgkamp om forslaget blir stående.

Av NTB | 08.04.2021 09:09:08

Politikk: Det brygger opp til oljestrid på KrFs heldigitale landsmøte i slutten av april, skriver Dagen. Der skal det avgjøres om partiet skal si nei til alle tildelinger av oljelisenser i nye områder i neste stortingsperiode.

Forslaget vakte sterke reaksjoner da det ble lansert i høst, særlig i Rogaland. Der sier fremstående KrF-ere at det vil bli svært vanskelig å drive valgkamp om forslaget blir stående.

Både Møre og Romsdal, Troms og Finnmark og Rogaland har foreslått å stryke hele punktet om lisens-stopp fra programmet. Redaksjonskomiteen har endret punktet, og tatt bort setningen om at «storskala petroleumsaktivitet på norsk sokkel går inn i en sluttfase». Men lisens-stansen er blitt stående.

I Rogaland er man ikke fornøyd med at dette punktet fortsatt er med.

– Jeg tror jeg snakker for veldig mange i Rogaland som er skeptiske til at KrF skal legge seg tett opp mot MDG i olje- og energipolitikken, sier bystyrerepresentant Marie Ljones Brekke i KrF i Stavanger.

KrFs gruppeleder i Stavanger bystyre, Henrik Halleland, sa i november at forslaget ville gjøre det vanskelig å drive valgkamp i oljefylket.

De siste tre årene er det delt ut over 200 oljelisenser, på fagspråket utvinningstillatelser i Nordsjøen, Norskehavet og sørlige deler av Barentshavet.

(©NTB)

Flere nyheter: