fbpx
Menu
Flere olje- og gassanlegg i Texas og Louisiana stenges ned i påvente av at den orkanen Laura skal treffe kysten. Orkanen er oppgradert til kategori 4. Her fra Port Arthur i Texas. Foto: Eric Gay / AP / NTB scanpix

Oljeraffineri stenger i påvente av orkanen Laura

Flere olje- og gassanlegg i Texas og Louisiana stenges ned i påvente av at den tropiske orkanen Laura skal treffe kysten. Orkanen er oppgradert til kategori 4.

Av NTB | 27.08.2020 01:53:04

Økonomi og næringsliv: Produksjonen ved USAs oljeraffineri er på om lag 80 prosent på grunn av manglende etterspørsel forårsaket av koronapandemien, sier oljeanalytiker Andrew Lipow. Det betyr at andre raffineri kan øke produksjonen når det stenges ned i Beaumont og Port Arthur i Texas og i Lake Charles i Louisiana.

Lipow sier den største bekymringen er at pumpestasjonene til rørledningssystemet Colonial Pipeline, som strekker seg over 8.000-9.000 kilometer gjennom tolv delstater i det sørlige USA, kan rammes av flom. I så fall kan ikke oljen som produseres i Houston-området, sendes til østkysten.

Også flere anlegg som prosesserer flytende naturgass stenger i påvente av ekstremværet.

– Vi har sikret anlegget så godt vi kan og må vurdere skadene når orkanen har passert, sier talsperson Eben Burnham-Snyder i Cheniere Energy Partners om anlegget nær Port Arthur.

Anleggets 500 ansatte er bedt om å følge myndighetenes råd og ordre. Over 385.000 innbyggere har fått beskjed om å forlate byene Beaumont, Galveston og Port Arthur i Texas, mens omkring 200.000 har fått ordre om å forlate lavtliggende Calcasieu Parish sørvest i Louisiana.

I tillegge er over 100 oljeplattformer i Mexicogolfen evakuert, og 80 prosent av oljeproduksjonen er stanset.

Laura er nå den sterkeste augustorkanen i Mexicogolfen siden Katrina rammet kysten for 15 år siden, skriver CNN.

(©NTB)

Flere nyheter: