reklame for smiaa
Menu
Oslo Børs falt tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oljeprisen trakk Oslo Børs ned

Det kraftige fallet i oljeprisen bidro til at hovedindeksen ved Oslo Børs falt med 1,9 prosent tirsdag.

Av NTB | 21.04.2020 17:17:55

Økonomi og næringsliv: Nyheten om at Norwegian kansellerte sine 97 flybestillinger hos flygiganten Boeing førte til at aksjen raskt skjøt i været da børsen åpnet, men ved børsslutt hadde aksjen, som steg over 8 prosent på det meste, konsolidert seg og endte opp med mer ordinære 2 prosent.

Verre gikk det for konkurrenten SAS, hvis aksje ifølge E24 stupte med hele 13,35 prosent etter nyheten om at Danmark, Sverige og Wallenberg-familien er blant dem som går inn i en ny emisjon i selskapet. SAS-aksjen er imidlertid ikke en del av utvalget på hovedindeksen.

Norwegian-oppturen var ikke nok til å dempe børsens fall ettersom oljeprisen falt med nesten 1 prosent til en pris av rundt 41,3 dollar for et fat nordsjøolje.

Bedre ble det heller ikke at tungvektere som Equinor, DNB og Telenor alle falt, med henholdsvis 2,4 prosent, 2 prosent og 1,3 prosent.

Mest omsatt tirsdag ble hydrogenselskapet Nel.

De toneangivende europeiske aksjeindeksene hadde en varierende dag. DAX 30 i Frankfurt steg med 0,3 prosent, mens FTSE 100 i London falt med 1,1 prosent og CAC 40 i Paris endte ned med 0,6 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: