fbpx
Menu

Oljeprisen stiger kraftig etter angrepet mot Saudi-Arabias oljeproduksjon

Et fat nordsjøolje koster natt til mandag i overkant av 67 dollar, opp 12 prosent fra fredag. Økningen var på det meste 18 prosent, før den falt noe tilbake.

Av NTB | 16.09.2019 00:51:44

Økonomi og næringsliv: Natt til mandag svinger imidlertid prisen, men holder seg rundt 67 dollar per fat. Fredag kostet et fat nordsjøolje rundt 60 dollar.

På det meste var økningen natt til mandag 19,5 prosent, hvor et fat nordsjøolje kostet 71,95 dollar.

Økningen i oljeprisen var ventet og kommer som følge av angrepet som rammet et oljefelt og et prosesseringsanlegg i Saudi-Arabia natt til lørdag. Oljeprosesseringsanlegget i Buqyaq er det største i sitt slag i verden.

Eksplosjoner utløste branner ved anleggene, og Saudi-Arabia er blitt nødt til å innstille over halvparten av sin oljeproduksjon. Dette utgjør over 5 prosent av verdens oljeforsyning.

Like før oljeprisen økte meldte USAs president Donald Trump på Twitter at han åpner for å bruke USAs oljereserver for å møte etterspørselen av olje etter angrepet for tilfredsstille markedet.

Trump skriver også at han har informert aktuelle statlige myndigheter om å fremskynde godkjenninger av oljerørledningene som for tiden er i en behandlingsprosess i Texas og andre stater.

Flere nyheter: