Menu
Oljeprisen nærmer seg 80 dollar fatet. Bildet viser Johan Sverdrup-feltet. Foto: Carina Johansen / NTB

Oljeprisen på sitt høyeste på tre år – nærmer seg 80 dollar fatet

Oljeprisen begynner uka på sitt høyeste nivå siden oktober 2018. Eksperter mener at prisen i løpet av året kan nå 2014-nivåer

Av NTB | 27.09.2021 09:52:39

Økonomi og næringsliv: Prisen på nordsjøolje ligger mandag morgen på rundt 79 dollar fatet. Det er det høyeste nivået på tre år, og det er en økning på over 300 prosent siden prisen nådde sitt siste bunnivå på under 20 dollar fatet i april i fjor.

Søndag kom samtidig banken og meglerhuset Goldman Sachs med varsel om at oljeprisen kan nå 90 dollar fatet i løpet av året, skriver Reuters. Det vil i så fall være det høyeste nivået siden oktober 2014.

Årsaken til den kraftige stigningen er en økning i bensinetterspørselen som følge av at verden henter seg inn igjen etter utbruddet av deltavarianten. I tillegg ble flere oljeinstallasjoner i USA ødelagt av orkanene Ida og Nicholas i Mexicogolfen tidligere denne måneden.

Oljeselskapene på Oslo Børs drar også nytte av den økende oljeprisen, og stiger etter åpning mandag morgen. Etter 45 minutters handel har børsen steget med 0,4 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: