Menu
General Qasem Soleimani fotografert i september 2016. Fredag skal en av de mektige ledene i Den iranske Revolusjonsgarden ha blitt drept i et amerikansk droneangrep i Iraks hovedstad Bagdad. Foto: AP/ NTB scanpix

Oljeprisen opp etter rakettangrep mot iransk general i Irak

Oljeprisen hoppet opp med over 4 prosent etter meldingene om at USA hadde utført angrep mot en iransk general i Irak.

Av NTB | 03.01.2020 08:18:14

Økonomi og næringsliv: Nyheten om at Qasem Soleimani hadde blitt drept i amerikansk rakettangrep ved flyplassen i Bagdad natt til fredag, førte til økte oljepriser.

Prisen på nordsjøolje steg med 4,4 prosent til 69,16 dollar og amerikansk lettolje – WTI steg med 4,3 prosent til 63,84 dollar over økt bekymring fra investorer som fryktet en svikt i forsyningene av olje etter angrepet.

Senere flatet oljekursen noe ut, men er fremdeles godt over prisnivået fra torsdag.

– Dette er mer enn bare å slå til noen på nesa. Dette er en demonstrasjon av aggresjon og en provokasjon som kan utløse en ny krig i Midtøsten, sa oljetrader Stephen Innes til nyhetsbyrået AFP.

Det amerikanske angrepet mot Soleimani kom som en reaksjon på at demonstranter USA mente var støttet av Iran, brøt seg inn i den amerikanske ambassaden i Bagdad før nyttår. Iran avviste beskyldningene, men president Donald Trump truet likevel Iran med gjengjeldelse.

(©NTB)

Flere nyheter: