reklame for Sheiken Bowling
Menu
Olje- og energiminister Tina Bru (H) sier hun er veldig fornøyd med at en avtale nå er på plass om midlertidige endringer i oljeskatten. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Oljeministeren forventer at næringen gjenopptar aktiviteten etter oljeenighet

Olje- og energiminister Tina Bru (H) er fornøyd med den nye oljeavtalen og sier hun har klare forventninger om at oljenæringen nå gjenopptar aktiviteten.

Av NTB | 08.06.2020 17:19:29

Økonomi og næringsliv: – Nå er det opp til en samlet olje- og gassnæring å levere aktivitet og sikre arbeidsplasser langs hele kysten. Jeg har klare forventninger til at de gjenopptar aktivitet og går igjennom alle prosjektene de har på tegnebrettet med sikte på å komme i gang med utbygginger som skaffer oppdrag for norsk leverandørindustri, sier Bru i en kommentar til NTB.

Hun sier hun er veldig fornøyd med at et bredt flertall i Stortinget har samlet seg rundt den nye avtalen, som hun mener vil sørge for aktivitet og ny optimisme i oljenæringen.

– Det er ingen tvil om at utfordringene som følge av koronapandemien og smitteverntiltakene, har ført til stor nedgang i aktiviteten på norsk sokkel, og at mange har opplevd uro for fremtiden og egen arbeidsplass, sier oljeministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: