reklame for Sheiken Bowling
Menu
Leder for oljefondet Nicolai Tangen sier at oppgangen i tredje kvartal i hovedsak er drevet av amerikanske teknologiselskaper. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Oljefondet fikk en avkastning på 412 milliarder kroner i tredje kvartal

Etter nedgang på 3,4 prosent første halvår, var tredje kvartal bedre for oljefondet. Avkastningen kom på 4,3 prosent, tilsvarende 412 milliarder kroner.

Av NTB | 15.10.2020 10:23:04

Økonomi og næringsliv: – Finansmarkedene var fortsatt preget av usikkerhet knyttet til koronaviruset. Likevel ga aksjemarkedene god avkastning i kvartalet. Særlig var oppgangen drevet av amerikanske teknologiselskaper, sier leder Nicolai Tangen i Norges Bank Investment Management i en pressemelding.

I tredje kvartal var avkastningen på fondets aksjeinvesteringer 5,7 prosent. Investeringer i unotert eiendom var på 0,9 prosent, mens avkastningen på renteinvesteringene var på 1,1 prosent.

Fondets avkastning var 3 basispunkter lavere enn avkastningen på referanseindeksen.

Kronekursen styrket seg mot flere av de viktigste valutaene i tredje kvartal, noe som bidro til å redusere fondets verdi med 97 milliarder kroner. I kvartalet ble det videre tatt ut 105 milliarder kroner fra fondet.

Per 30. september hadde fondet en verdi på 10.610 milliarder kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: