Menu
Oljeprisen kan fremdeles falle og oljeservicesektoren går et vanskelig år i møte, er meldingen fra Jarand Rystad, en av verdens ledende oljeanalytikere. Her fra Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Oljepris ned mot ti dollar

Oljeprisen kan fremdeles falle og oljeservicesektoren går et vanskelig år i møte, er meldingen fra Jarand Rystad, en av verdens ledende oljeanalytikere.

Av NTB | 19.03.2020 02:46:41

Økonomi og næringsliv: – Dette er den mest dramatiske hendelsen jeg har opplevd. Da kan man tenke på slike hendelser som finanskrisen, Tsjernobyl og oljekrisen 1986, sier Rystad til Dagens Næringsliv.

Prisen på Nordsjøolje falt onsdag med 14 prosent til 24,67 dollar fatet, det laveste siden 2003.

Rystad venter at koronapandemien og oljepriskrigen mellom Saudi-Arabia og Russland vil fylle opp lagrene av olje og dermed tvinge fram en pris på mellom 15 og 10 dollar fatet.

– Da må man til slutt stoppe kranene. Vi kan kanskje måtte betale for å bli kvitt oljen. Men hvis oljeprisen blir så lav i halvannet år, er det beste grunnlaget for å skape en enorm oljeprisøkning etterpå. Dess dypere vi går, dess større blir rekylen, sier oljeeksperten.

Rystads kalkyle er at det blir tøft for norsk oljeservice fram til en voldsom oppgangsbølge i 2022/2023.

(©NTB)

Flere nyheter: