Menu
Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) holder tirsdag tale på Oljeindustripolitisk seminar. Her er hun på besøk på Johan Sverdrup-feltet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Oljebransjen venter spent på nye letelisenser

Et nytt knippe med letelisenser kan være i vente tirsdag ettermiddag.

Av NTB | 14.01.2020 11:09:42

Natur og miljø: Klokka 13.15 tirsdag går olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) opp på podiet på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord.

Der er det store forventninger til at hun vil presentere tildelingene i årets TFO-runde, slik hennes forgjengere har hatt tradisjon for å gjøre de siste årene.

– Dette er mange av våre selskaper spente på. TFO er usedvanlig viktig fordi det er på den måten man får tilgang til nytt areal for sitt selskap, sier næringspolitisk direktør Tommy Hansen i Norsk olje og gass til NTB.

TFO står for tildeling i forhåndsdefinerte områder. Hansen beskriver det som en «resirkulering» av områder som allerede er åpnet for olje- og gassvirksomhet. De utlyste blokkene ligger i områder nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet.

Greenpeace Norge planlegger å møte opp utenfor statsministerboligen for å protestere hvis tildelingene kommer som ventet tirsdag ettermiddag.

– Vi vet at vi allerede har funnet mer olje og gass enn vi kan brenne. Da er det meningsløst å åpne opp for ny oljeboring, sier kommunikasjonssjef Aud Nordø i Greenpeace Norge til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: