Menu
Oljeanalytiker i Pareto Securities, Nadia Wiggen, sier det er en stor ukjent faktor om amerikanerne kommer til å sitte i karantene når den amerikanske kjøresesongen starter i slutten av mai. Da skal amerikanske forbrukere ut og kjøre bil, og etterspørselen etter bensin pleier å være høy. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Oljeanalytiker tror oljeprisen vil bli enda lavere

Oljeanalytiker Nadia Wiggen tror oljeprisen skal videre ned. Mandag ble oljeprisen notert til under 30 dollar fatet.

Av NTB | 17.03.2020 00:16:34

Økonomi og næringsliv: – Det viktigste vi kommuniserer til kundene våre er at vi fortsetter å se et nedadgående press på prisene. Når vi er forbi koronaviruset, ser vi en oljepris på 60 dollar fatet, sier oljeanalytiker Nadia Wiggen i Pareto Securities til Dagens Næringsliv.

Koronaviruset og den pågående priskrigen mellom Saudi-Arabia og Russland har ført til at oljeprisen er nesten halvert på under en måned. Mandag kveld kostet et fat nordsjøolje under 30 dollar.

– India har vært en stor kjøper av olje siden prisene begynte å falle nylig, men tar ikke strengere tiltak som følge av koronaviruset. Spørsmålet er hvor mye etterspørselen vil kollapse fremover. Og neste steg igjen er USA, og hvor mye etterspørselen vil falle der og hvor lenge, sier oljeanalytikeren.

Etterspørselen i Kina har tatt seg opp. Wiggen har øynene særlig rettet mot den såkalte amerikanske kjøresesongen som starter i slutten av mai, hvor etterspørselen etter bensin pleier å være høy. Spørsmålet er om amerikanerne kommer til å være i karantene i den perioden. I så fall vil etterspørselen utebli, skriver Dagens Næringsliv.

(©NTB)

Flere nyheter: