reklame for Sheiken Bowling
Menu
Greenpeace planla aksjon mot skipet Ust Luga som skal losse russisk olje på Åsgårdstrand mandag morgen. De ble stoppet av politiet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Oljeaksjon i Åsgårdstrand stanset av politiet

Greenpeace-aksjonister ved Åsgårdstrand er stanset av politiet. De skulle aksjonere mot et tankskip som leverer russisk olje til Esso Norge.

Av NTB | 25.04.2022 09:16:21

Krig og konflikter: Planen var å ta seg ut til tankskipet Ust Luga for å holde en fredelig protest, men politiet på stedet stanset aksjonen, opplyser Greenpeace.

Rundt ti aksjonister med tre gummibåter hadde samlet seg ved Åsgårdstrand.

Aktivistene krever at Norge slutter å importere russisk olje som finansierer Putins krigføring, og at tankskipet nektes lossing. I tillegg krever Greenpeace at regjeringen støtter en utvidelse av EUs sanksjonsliste slik at den omfatter all import av russisk olje og gass.

Esso Norge bekreftet overfor Dagbladets Børsen i forrige uke at de er mottakeren av oljen fra Russland.

– Kjøpekontrakten ble inngått før Russlands invasjon av Ukraina. Esso Norge har ikke andre kontrakter om kjøp av produkter fra Russland, sa informasjonsdirektør Anne Fougner i Esso.

Hun understreket at lasten ikke er omfattet av gjeldende sanksjoner mot Russland.

18. mars i år ble EUs sanksjoner mot Russland innført i Norge. Det er tiltak som skal begrense handel mellom Norge og Russland med varer og tjenester.

(©NTB)

Flere nyheter: