reklame for Sheiken Bowling
Menu
Oliver Solberg kjørte ut i Rally Monte Carlo på lørdagens annen prøve. Foto: Micke Fransson / TT / NTB

Oliver Solberg kjørte av veien, men er fortsatt med i Rally Monte-Carlo

Oliver Solberg måtte av veien og tapte stort i Rally Monte-Carlo på lørdagens annen fartsprøve. Han unngikk alvorlige skader på bil og kropp.

Av NTB | 22.01.2022 17:06:04

Sport: Det var på den tiende prøven i rallyet at Solberg var uheldig og dro av veien i en høyresving med sin Hyundai I20. Farten var ikke så høy, men bilen sto godt utenfor veien etter å ha stoppet i et tre, melder WRC.

Solberg lå på tiendeplassen før uhellet var ute. Med hjelp fra tilskuere fikk han bilen på veien igjen, og han tok seg videre på den neste prøven og inn til depotstoppet, men hadde tapt stort.

– Nedfor, men ikke ute. Vi kjørte av veien på SS10, men takket være fansen fikk vi bilen på veien igjen. Tapte rundt 30 minutter, skrev Solberg på Twitter.

– Vi kom oss trygt gjennom den snødekte SS11. Bilen er ganske OK bortsett fra at støtfangeren er borte. Nå skal jeg konsentrere meg om ettermiddagens prøver, skrev norsk-svensken.

Etter at 13 fartsprøver er unnagjort, er franske Sebastien Ogier som er i ledelsen. Han har fått opp en ledelse på 21,1 sekunder på sin landsmann og rallyveteran Sebastien Loeb. Iren Craig Breen holder tredjeplassen, men er distansert med 1.26 minutter.

Andreas Mikkelsen som er eneste nordmannen på plass, holder sjuendeplassen totalt, men han leder WRC2-klassen.

Oliver Solberg kjører på svensk lisens, og med sitt svære tidstap på den 10. prøven er han på 29.-plass med 40.57 minutter opp til lederen.

(©NTB)

Flere nyheter: