Menu
Oliver Berg er klar for Djurgården. Foto: Patric Söderström/TT / NTB

Oliver Berg klar for Djurgården: – En fantastisk spiller

Oliver Berg forlater Kalmar FF og slutter seg til ligakonkurrent Djurgården i svensk fotball. Der blir han lagkamerat med Gustav Wikheim.

Av NTB | 24.11.2022 10:57:46

Sport: Gjøvik-karen Berg signerte for Kalmar fra GIF Sundsvall i januar i fjor, og etter to gode sesonger med Kalmar er han klar for årets serietoer i Allsvenskan, Djurgården, opplyser klubben torsdag.

– Det kjennes veldig bra å signere for Djurgården. Jeg skulle ønsker at det var januar allerede i morgen slik at jeg kunne komme i gang med laget, sier Berg til klubbens nettsider.

29-åringen har figurert som kaptein for Kalmar store deler av sesongen og scoret ni mål på 29 kamper. Laget endte til slutt på fjerdeplass. Berg har vært ettertraktet av flere klubber. Tidligere har det kommet fram at Malmö FF var et av lagene.

– Djurgården viste tidlig interesse for meg, og jeg fikk følelsen av at de ønsket meg for mine kvaliteter – også på det personlige planet, fortsetter han.

Nå tar han steget opp og skal spille conferenceliga-sluttspill med Djurgården til våren. Som vinner av gruppen med blant andre Molde går den svenske klubben rett til åttedelsfinale. I hovedstadsklubben venter Gustav Wikheim, som har levert en god sesong for de blå- og svartstripete.

Ifølge lokalavisa Barometern skal prislappen ligge på mellom seks og sju millioner norske kroner. Berg har signert en fireårskontrakt.

– Oliver har vært en av Allsvenskans beste poengspillere i flere år. Han er en fantastisk fotballspiller med mange offensive kvaliteter, som kan spille overalt i angrepet, sier sportssjef Bosse Andersson.

For en drøy uke siden forlot trener Henrik Rydström Kalmar FF til fordel for Malmö etter at Åge Hareide ledet skåneklubben i slutten av sesongen.

(©NTB)