Menu
Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ølen Betong saken ble avsluttet i dag

Rettssaken hvor Ølen Betong krever 140 millioner kroner av staten ble avsluttet fredag.

Av Egil M Solberg | 07.02.2020 20:36:48

Ølen Beting-saken: Norsk etterretning burde ha forstått at en av de få norske bedriftslederne på Kolahalvøya var under russisk overvåking, mener bedriftens advokat, melder NRK.

– Dette handler om hvem de hemmelige tjenestene valgte seg ut. De valgte ut personer som tjenestene burde forstå var eller kunne være under oppsyn eller overvåking fra russisk side, sa advokat Per Ristvedt i Oslo tingrett i dag.

Han er sakfører for Ølen Betong som har saksøkt staten for uønskede vervingsforsøk fra norsk etterretning.

Etter fem dager i retten ble det fredag framlagt sluttprosedyrer fra partene.

Ølen Betong hevder norsk etterretnings kontakt med nøkkelansatte i bedriften i Murmansk ble fanget opp av russisk etterretning. De mener dette førte til at Atle Berge og betongarbeider Knut Stø ble utestengt fra Russland i ti år og at bedriften tapte en kontrakt på en milliard kroner.

Ølen Betong krever 140 millioner kroner i erstatning av staten.

Regjeringsadvokaten mente at det ikke er noen årsakssammenheng mellom utestengelsen fra Russland og tapet av en stor kontrakt for Ølen Betong.

Skog Hague pekte blant annet på Atle Berges tidligere utsagn om at det kan ha vært krefter som ønsket å skade bedriften, og at det kan ha ført til noen har betalt FSB for å få ham utestengt.

Det er ventet dom i saken om én til to uker, melder kanalen.

Flere nyheter: