reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kirkerådet har ansatt Ole Kristian Bonden som ny biskop i Hamar bispedømme. Han tar over etter Solveig Fiske som går av med pensjon etter å ha vært biskop i 16 år. Foto: Joakim Mangen / Den norske kirke / NTB

Ole Kristian Bonden blir ny biskop i Hamar bispedømme

Ole Kristian Bonden ble torsdag ansatt som Hamar bispedømmes nye biskop. Bonden erstatter Solveig Fiske, som har vært Hamar-biskop siden 2006.

Av NTB | 10.11.2022 20:00:59

Kuriosa og kjendiser: – Det er overveldende og samtidig et stort alvor å bli biskop i Den norske kirke. Jeg ser fram til å gå inn i denne viktige tjenesten med glede og forventning. Jeg vil videreføre Hamar bispedømme som folkekirkebispedømme, inn i en ny tid, sier Bonden i en pressemelding fra Den norske kirke.

52-åringen fra Sør-Østerdal, som kommer fra stillingen som prost, vil bli presentert i Hamar domkirke fredag klokken 11.

Bonden erstatter Solveig Fiske, som går av med pensjon etter å ha vært biskop i 16 år. Bonden har teologiutdanning og har vært tilknyttet Elverum i hele sitt presteliv.

– Hamar har fått en biskop som er likandes, glad i folk og glad i Jesus, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Bonden vil bli vigslet til biskop i Hamar domkirke søndag 29. januar. Kong Harald vil tradisjonen tro være til stede under vigslingen.

Flere nyheter: