Menu
Stefano Oldani jubler for sin seier på torsdagens 12. etappe i Giro d'Italia. Foto: Fabio Ferrari, LaPresse via AP / NTB

Oldanis store dag i Giro d’Italia

Italieneren Stefano Oldani fra Alpecin-Fenix-laget feiret sin største dag på sykkelsettet da han vant torsdagens etappe i Giro d'Italia.

Av NTB | 19.05.2022 17:16:11

Sport: Han vant spurten i et tremannsbrudd da over 20 ryttere uten sjanser i sammendraget fikk distansere hovedfeltet, de fremste av dem med over ni minutter.

Oldani kom inn mot mål i Genova sammen med landsmannen Lorenzo Rota (Wanty) og nederlenderen Gijs Leemreize (Jumbo-Visma), og han var den beste i motbakkespurten.

Den 204 kilometer lange etappen fra Parma til Genova var preget av brudd. Det var mange kjente navn med i det avgjørende bruddet, men siden ingen av dem var en trussel i sammendraget ble det ikke jobbet spesielt hardt for å kjøre inn bruddet. Mot slutten av etappen sprakk bruddet opp i mindre grupper, og de tre nevnte distanserte nærmeste konkurrenter med nesten ett minutt.

Det var ingen store endringer i sammendraget. Juan Pedro López fra Spania og Trek-laget beholder den rosa ledertrøya. Han er fortsatt 12 sekunder foran Richard Carapaz og João Almeida.

Tobias Foss kom til mål med hovedfeltet. Han falt en plassering til 40.-plass, men er fortsatt 29.50 minutter bak lederen.

(©NTB)