Menu
Olav Thon Gruppen har ikke fått med seg at de skulle lagre overvåkingsvideoer fra masseskytingen i Oslo i juni. Det er to Thon-hoteller i området skytingen skjedde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Olav Thon Gruppen visste ikke at de skulle lagre videoer etter masseskyting

Etter masseskytingen i Oslo ba politiet om at overvåkingsvideoer fra Oslo sentrum ble lagret i åtte uker, men Olav Thon Gruppen har slettet sine bilder.

Av NTB | 18.07.2022 08:10:41

Økonomi og næringsliv: – Vi har ikke vært klar over at politiet har ønsket lagring i åtte uker, sier Ola Stavnsborg, som er sikkerhetssjef i Olav Thon Gruppen, til NRK.

Etter masseskytingen i Oslo, der to personer ble drept og 21 ble skadd, fikk politiet se på overvåkingsbilder fra Thon-hotellene Rosenkrantz og Bristol. Begge hotellene ligger i området der skytingen skjedde.

Vanligvis skal videoopptak slettes etter sju dager, men i dette tilfellet ba Oslo-politiet om at opptak fra området ble lagret i åtte uker. Dette sa de ifra om fem dager etter terrorhendelsen.

Stavnsborg i Olav Thon Gruppen opplyser at de ikke fikk oppfordringen med seg og at de ikke ble varslet på vanlig måte slik politiet pleier å gjøre.

– Jeg forstår at politiet har et kapasitetsproblem, sier han.

Politiet sier det kan være at flere enn Olav Thon Gruppen ikke har fått med seg oppfordringen om å lage overvåkingsbilder i åtte uker.

– Det er alltid en risiko for at informasjonen som kun blir gitt i mediene, ikke når fram, sier politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt.

(©NTB)

Flere nyheter: